CARASSIA 773

CARASSIA 773 – UN OMAGIU ADUS LOCULUI DE ORIGINE

Spumantele Vintage sunt realizate doar în ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie durează minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii complexitate, eleganță, senzații gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este și va fi o creație inimitabilă, cu o selecție unică de vinuri în asamblaj și cu o expresie aromatică specifică. 

În centrul poveștii Carassia se află regiunea, terroirul și determinarea de a crea ceva de clasă mondială. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential în realizarea spumantelor de calitate. 

Trasată pentru prima dată în 1773 – de unde vine și denumirea 773 – Podgoria Carastelec a fost redesenată pe hartă – cu precizie cartografică la locul său inițial de acum aproape 2 secole.   

Vintage 2018

A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de când a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recoltă senzațională din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blândă, călduroasă, și o toamnă timpurie, care a oferit pinot noir și de asemenea chardonnay cu caracteristici excelente pentru spumante.