Davino Flamboyant 2018,
Culoare: Roșu-rubiniu intens cu reflexe purpurii.
Gust: Complex și expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evoluție pe o pantă lungă, cu un postgust remanent ușor condimentat, ce pune în evidență taninurile fine și elaborate.
Miros: Complex, persistent și intens, cu nuanțe de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, mentă și tabac.
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, vița de vie având o vârstă medie de circa 37 – 40 ani. Vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare.
Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 26-28oC, Cabernet Sauvignon-timp de 30 zile, Merlot–23 zile și Fetească Neagră–20 zile. Fermentație malolactică desăvârșita imediat după cea alcoolică, în barrique. 100% maturat în baricuri de stejar românesc din care: 84% noi și 16% la a doua utilizare timp de minimum 12 luni. În cupaj participă cele mai valoroase butoaie, procentele pe soiuri fiind: Cabernet Sauvignon 67%, Merlot 26% și Fetească Neagră 7%. Învechire la sticlă minimum 28 luni
Asocieri culinare: Carne de miel la grătar sau cuptor, carne de vită împănată, carne de vânat, brânzeturi uscate îmbătrânite mediu.